Hlavní strana |
Zapečený lilek s mletým masem Recept je možné využít během 2. a 3. fáze. Ingredience: 1 lilek, 200g mletého hovězího masa, sůl, provensálské koření, koření na mletá masa, cibule, česnek Postup přípravy: Lilek rozpůlíme a dáme do vody, do které jsme přidali nějaké chutné koření a necháme ho přejít varem. Lilek vyndáme z vody a vydlabeme vnitřek. Mezitím si v kastrůlku osmahneme cibulku, přidáme mleté maso, které okořeníme a ochutíme prolisovaným česnekem. K masu můžeme přidat vydlabaný vnitřek z lilku. Maso cca 15 - 20 min. opékáme. Půlky lilku dáme do pekáčku a do vydlabaných vnitřků dáme mleté maso. Lilky dáme péci do trouby. Pečeme cca 20 minut při cca 180 - 200°C. |