Hlavní strana
Dieta Protal
Dietní test
Dietní jídelníček
Recepty
BMI
Literatura
Dotazy a odpovědí
Dieta Protal
Úvodem
Pravidla
Výrobky obsahující proteiny
Koření
Zakázané výrobky 1. a 2. fázi
Povolena zelenina ve 2. fázi
Základní pojmy
Sacharidy
Tuky
Bílkoviny
Index tělesné hmotnosti BMI
Části diety
1. fáze - útočná
2. fáze - rovnoměrná ztráta
3. fáze - upevňující
Fáze definitivní stabilizace
Dietní jídelníček
Týdenní pro 1. fázi
Týdenní pro 2. fázi
Ceník jídelníčků na míru
Zeptejte se nás
Nejčastější dotazy
Jsme na Facebook'u
Cookies
Reklama
Recepty
Domácí pekárna
Moučníky
Ostatní
Pokrmy z drůbeže
Pokrmy z masa
Pokrmy z mléka
Pokrmy z ryb
Pokrmy z vajec
Pokrmy ze zeleniny
Polévky
Předkrmy/chuťovky
Saláty
Dietní test
...
Recepty
Zapečený lilek s mletým masem
Ingredience:
1 lilek,
200g mletého hovězího masa,
sůl,
provensálské koření,
koření na mletá masa,
cibule,
česnek
Chléb ala Kalas
- 1., 2. a 3. fáze -
Ingredience:
4 lžíce pšeničných otrub,
8 lžic ovesných otrub,
3 celá vejce,
2 lžičky kypřícího prášku,
1/2 lžičky skořice,
4 lžíce mletého tvarohu,
1 lžíce sladidla.
Panna cotta
- 2. a 3. fáze -
Ingredience (1 porce):
půl sklenice mléka 0,5% tuku
250 g nízkotučného jogurtu
1 lžíce sladidla
0,5-1 lžíce želatiny
aroma podle gusta - 2 kapky
popřípadě: citronová kůra + kardamon / skořice
Brokolicovo-květákový salát
- 2. a 3. fáze -
Ingredience:
1 malý květák nebo 400 g mraženého
1 malá brokolice nebo 400 g mražené
4 vařená vejce
200 g drůbeží šunky
1 menší cibule
150 ml bílého jogurtu (max. 1,5% tuku)
hořčice, sůl, citronová šťáva, popř. bylinky
Tvarohový dort s mrkvi
- 2. a 3. fáze -
Ingredience:
* 900 g měkkého tvarohu (max. 2% tuku)
* 100 g vanilkového tvarohu bez cukru (nebo max. 4 g/100g) s max. 3,5% tuku
* 4 lžíce jogurtu (max. 1,5% tuku)
* 6 lžiček kukuřičného škrobu
* 6-7 lžic tekutého sladidla nebo 12-14 lžic sladidla v prášku
* 7-8 vajec
* 1 celá mrkev (zastoupí nám sušené ovoce)
* sůl
* několik kapek aromatu (např. mandlového)
Hovězí vývar
- 2. a 3. fáze -
Ingredience:
500 g hovězího masa
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 hřebíček
sůl, polévkové koření, 2 lžíce sekané petrželky
Kapr v jogurtu
- 2. a 3. fáze -
Ingredience:
kapr nebo jiná ryba - stažený, bílý jogurt (max. 1,5% tuku), sůl, pepř
Tvarohový dort II
- 2. a 3. fáze -
Ingredience:
1 kg měkkého tvarohu (max. 1,5% tuku)
6 vajec
1 sklenice nízkotučného mléka
8 lžíci kukuřiční škrobě
9 lžiček sladidla na pečeni
několik kapek aroma
© 2010 - 2015 Dukanova-dieta.cz | dukan@dukanova-dieta.cz | Designed by - 2025
Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu zakázáno.